Green Gold Imune

Chlorella vulgaris
A Chlorella vulgaris egysejtű édesvizi növény. A spirulinával ellentétben a Chlorella sejtfala háromrétegű így magas rostanyag tartalmának köszönhetően serkenti emésztésünket. Klorofill tartalma felülmúlja a Spirulináét is. De egy másik tulajdonsága teszi e mikroalgát a modern táplálkozás számára oly fontossá - felthetőleg egyedülálló sejtfelépítésének köszönhetően -, e parányi algát ma a világon mindenütt a szervezet méregtelenítésére használják. Nehézfém kivezető képessége egyedülálló. Méregtelenítés után májunk és vesénk jobban képes ellátni tisztító feladatát. Így válik a Chlorella egészségünk és ellenállóképességünk fontos fenntartójává.
Spirulina platensis
A Spirulina platensis egy parányi, fonálszerű édesvízi mikroalga. A nap erejét fotoszintézis által alakítja értékes alkotóelemévé. Intenzív zöld színét magas klorofill tartalmának köszönheti, mely az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos. Más növényekkel ellentétben a Spirulinának nincs erős sejthártyája. Ez az egyik ok, amiért emésztőszerveink oly könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő vitálanyagokhoz. Az általa kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb eteleinkben található mennyiséget. A Spirulina lúgos jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését. az általa tartalmazott legfontosabb anyagok az értékes fehérjék, több mint 2000 enzimféle, különböző aminosavak és vitaminok, mint például a teljes b-komplex vitaminskála, B12, kálium, magnézium, cink, vas, béta-karotin, valamint lényeges zsírsavak, mint a gammalinolénsav. Ez a bőséges összetétel a könnyű hozzáférhetőséggel kombinálva teszi a Spirulina platensist egész szervezetünk erőforrásává.
Lithothamnium calcareum
E mikroalga jelentősége igen magas kalcium tartalmában rejlik. Több mint egyharmada szerves kötésű, az emberi szervezetben 90%-os arányban felszívódó kalcium. Korunk egyik népbetegsége - mely leginkább a menopauza utáni nőket érinti - a csontritkulás. A felnőtt emberek csontjainak kalciumtartalma 20%-ban cserélődik évente: a régi elpusztult sejtek helyébe újak képződnek. Persze csak akkor, ha a szükséges kalcium, valamint a beépüléshez feltétlenül szükséges egyéb anyagok - pl. magnézium, foszfor, D-vitamin - is kellő mennyiségben jelen vannak. Bizonyos népszerű kalciumforrások (pl.tej) pont ezért alkalmatlanok a csontritkulás megelőzésére. jelentős kalciumtartalmuk ellenére a szervezet egyéb anyagok hiányában képtelen beépíteni őket a csontokba. A lithothamnium mikroalgát érdemes spirulinával éss chlorellával kombinálni, mert utóbbi kettőnek igen jelentős mind a magnézium-, mind pedig a foszfortartalma.
Haematococcus Pluvialis
A természetes asztaxantin a "világ legerősebb antioxidánsaként" vált ismerté. Tetünk számára a legnagyobb veszélyt a szabadgyökök jelentik. A szabadgyökök megtámadják a test sejtjeit. Annak érdekében, hogy a szabadgyököket semlegesítsék és a sejtek a károsodást elkerüljék - mielőtt a folyamat egyáltalán megkezdődne - a természet "antioxidáló hadsereget" hozott létre: antioxidánsokat. A karotionidok csoportjához tartozó asztaxantint a Haematococcus Pluvialis mikroalgából nyerik. A természetes asztaxantin rendkívül hatékonyan védi a sejteket. Nem válik "prooxidatívvá", így gond nélkül fogyasztható. Ez az átváltozás a különleges molekuláris szerkezeténél fogva teljesen kizárt. Az asztaxantin természetes formájában molekuláris láncának mindkét végén mindig zsírsavakhoz kapcsolódik. Ezen különbségek által a természetes asztaxantin felülmúlja a szintetikus asztaxantin képességeit. Asztaxantin áthatol a vér-agy gáton, antioxidáns és gyulladásgátló védelmet nyújt az agynak és a központi idegrendszernek. Ez egy rendkívüli jelenség, mivel a vér-agy gát egy erősen szelektáló filter, mely csak az agy által szükséges tápanyagokat engedi át és csakis tápanyagcseretermékeket továbbít. Illy módon védi az agyat a vérben keringő kórokozóktól, toxinoktól és hírvivő anyagoktól. Az asztaxantin áthatol a vér-retina gáton, és antioxidáns, illetve gyulladásgátló védelmet biztosít a szemeknek. A vér-retina gát is szelektáló filter, melynek hatására csak adott anyagok kerülhetnek a retinahártyára.